Meat the Future

Poster von Meat the Future

Infos

Kanada 2020
Sprachen(OF): englisch, telugu
Regie: Liz Marshall
Drehbuch: Liz Marshall
Darsteller: Bruce Friedrich, Jane Goodall, Mark Post
90 min

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IMDb (english)

Human Rights Film Festival Berlin

Echtes Fleisch auf dem Teller – ohne dass Tiere dafür sterben müssen. Davon träumte Dr. Uma Valeti schon als Kind. Von Fleisch, das auf Bäumen wächst.
Heute ist seine Vorstellung in greifbare Nähe gerückt und Valeti Geschäftsführer von Upside Foods, dem führenden Start-up-Unternehmen der „kultivierten“ Fleischrevolution. Das Fleisch wächst zwar nicht auf Bäumen, dafür im Labor.
Vieles ist dort möglich: Von der weltweit ersten Frikadelle, die 18.000 Dollar pro Pfund kostete, bis zur Ente à l'Orange. Klingt nach Luxusspielerei – ist aber womöglich die Revolution, die es braucht.

Bereits jetzt nimmt die Tierwirtschaft fast die Hälfte der weltweiten Landfläche ein und verursacht mehr Treibhausgase als der gesamte Verkehrssektor.
Hat Valeti die Lösung für ein weltweites Ernährungsproblem gefunden?


Plot: Imagine a world where real meat is produced sustainably without the need to breed, raise and slaughter animals. This is no longer science fiction, it's now within reach. At the forefront of this urgent frontier is Mayo Clinic trained cardiologist Dr. Uma Valeti, the co-founder and CEO of Upside Foods (previously Memphis Meats), the leading start-up of the "cultivated" meat revolution. From the world's first meatball which cost $18,000 per pound to the first chicken fillet and duck a l'orange for half the cost, the film follows Valeti and his team over five years as the cost of production plummets, and consumers' eye the imminent birth of this timely industry. Exploring a game-changing solution, Meat the Future is narrated by Jane Goodall and features music by Moby.